Blog post

Amningsavslut

juni 5, 2018

Rekommendationen för helamning är ju fram tills att bebis blir 6 månader, därefter rekommenderas delamning fram till 12 månader (eller längre). För oss har det inte blivit så och det är okej. Vi introducerade smakisar tidigt, redan från 4 månader och har därefter successivt trappat upp matintaget. På rekommendation från BVC på 6-månaderskontrollen så skulle vi öka matintaget ytterligare då Melina hade gått upp dåligt i vikt. Fram tills dess delammade jag.

I takt med att Melina fick mer mat, välling, och att hon började somna själv så minskade uppvaken under natten och nu är de nästintill obefintliga. Amningstillfällena minskade mer och mer och min mjölkproduktion likaså. Till slut ville hon helt enkelt inte amma mer trots att jag erbjöd, förmodligen för att det inte fanns så mycket att erbjuda haha. Så efter lite mer än 6 månaders amning så var det som att vi båda var klara. Däremot tror jag att Melina säkerligen hade ammat mer om jag fortsatt låta henne somna vid bröstet. Men i takt med att jag bröt den vanan och hon efter lite bökande (med mig bredvid) på egen hand somnade själv så blev det ändå på något sätt ett naturligt avslut. Jag är tacksam över att ha kunnat amma mitt barn och att det höll i sig den tid som det gjorde. Nu är jag tacksam för att kunna förse henne med annan mat, att se hur hon testar nya smaker, hennes reaktioner och ansiktsuttryck, att få uppleva hennes entusiasm för mat. Likväl är jag tacksam över att kunna klä mig hur jag vill och bära klänningar och kläder utan att behöva tänka på amningsvänligheten :P

Tack amningen för att du hjälpt till att skapa ett livslångt band mellan mig och min dotter. För alla mysiga stunder jag och hon haft, och även för alla tårar som spillts när det inte funkat optimalt. Att amma är ingen dans på rosor och när det börjar fungera, ja då jäklar finns det inget finare mellan mamma och barn  

Om det är någon som är intresserad av Melinas matrutiner så kommer ett inlägg om det snart.
Tills dess, ta hand om er!

🇺🇸 In English

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Prev Post Next Post