Kläder för mammor

mars 17, 2018
Blog post

Jag vet inte hur det är med er andra mammor men kläder och skor är något som blivit så svårt, speciellt nu när jag ammar. Det ska vara lätt för bebisen att komma åt maten och man vill gärna inte flasha delar av sin kropp för allt och alla. Ofta blir det då att man väljer bekvämlighet före allt annat. Jag kan också tänka mig att det är så senare också när barnen är större och man kanske inte längre ammar. Det svåra då blir att kläderna är bekväma nog att leka och springa runt med sitt barn men ändå känna sig någorlunda snygg och ibland lite mer ”put together”. Jag har satt ihop lite olika klädesplagg och tänkte gå igenom varför jag valt just dessa som de ultimata ”must haves” i varje mammagarderob. Kläderna är inte direkt amningsvänliga så man kan ha det i åtanke. Allting ligger i en bild så det blir lätt att spara till t.ex. Pinterest. Texten hamnar därför lite längre ner på sidan.

Skor:
Skor är ju svårt att klara sig utan och nu när vi går mot varmare väder har jag därför inte inkluderat några stövlar eller varmare skor. Ett par ljusrosa sneakers från Gant är riktigt fint och dessa är lite dressade så de ser lite finare ut än ett par vanliga gympadojor. Vidare är ett par espadrillos som är lite extra fina både bekvämt och snyggt till en för övrigt enkel outfit. Vill man vara lite finare men ändå inte ha klackskor tycker jag ett par platta skor i den HÄR modellen är nice. Sist men inte minst behöver man alltid ett par schyssta sneakers som man kan promenera i eller gå på stan, dessa Nike Air Max 270 hade jag valt!

Toppar:
Jag tycker alla behöver en rosa kabelstickad tröja då färgen passar med alla byx/jeansfärger. Den här Carin Wester volangtoppen är riktigt tjusig och funkar bra när man vill vara lite mer uppklädd. Själv är jag på jakt efter den perfekta skinnjackan då det är ett basplagg som heter duga i min garderob. Något liknande den här från Noisy May gillar jag. T-shirtar funkar alltid och då är en fin från Calvin Klein fin eller en randig som är ett måste om somrarna. 

Nederdelar:
Jag älskar, ÄLSKAR, svarta jeans så det är ett måste för mig. Ett par svarta leggings måste man ju med ha när bekvämligheten slår till. Eftersom jag är en riktig jeanstjej så är ett par snygga jeans något som ska finnas i garderoben, dessa från Topshop gillar jag. Nyligen köpte jag en jeanskjol som jag tycker funkar både till t-shirts och till någon finare skjorta. Likaså funkar den till sneakers eller tjusigare skor. Sist har jag valt vita shorts från Ralph Lauren då shorts är enklare att röra sig i och man slipper tänka på hur man har benen (till skillnad från kjol).

Accessoarer:
När man är riktigt trött, ja då funkar solglasögon alldeles utmärkt! Även en keps går an när man ska ut i lekparken och inte orkar göra iordning håret. För att piffa till stilen lite tycker jag att en klocka är en jättebra accessoar att ta till, den här från Tommy Hilfiger är både stilren och upplyftande. Alla mammor bär väl med sig ton med grejer, eh? Så en rymlig väska är på sin plats att ha. Jag älskar mina örhängen från Lily & Rose och jag hade gärna utökat min kollektion med Miss Miranda i guld. De är så fina och piffar till både till vardags och fest. Sist men inte minst, hårsnoddar. Jag hade inte klarat mig utan dom speciellt när bebis är i den åldern att dra i håret är det roligaste som finns.

Festligt:
För att vara på den säkra sidan när det vankas fest är en svart klänning ett säkert kort. Likaså ett par svarta pumps med en bredare klack för extra trötta mammafötter. Vidare funkar en axelremsväska utmärkt (för att låta händerna vila lita), Lily & Rose Miss Coco örhängen och ett Michael Kors armband.

🇺🇸 In English

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Prev Post Next Post