Blog post

Vinterklädsel

februari 28, 2018

Innan Melina kom till oss hade jag svårt att föreställa mig hur man klär en bebis när det är kallt ute. De ska ju inte vara för varma och inte heller för kalla. Som tur är finns det vissa knep att ta till precis i början när man håller på och lär känna sitt barn, t.ex. att känna bak i nacken om bebisen är fuktig. Är den det då är det för varmt. Är den sådär gosigt varm då är det lagom. Allt det här lärde man sig rätt snabbt och efter ett tag så bara visste man vad ens bebis gillade och inte. 

Vi har en Bugaboo Buffalo Classic och i den har vi grundat med ett lammskinn och därefter en varm och tjock åkpåse från Petit Chérie. När det varit mellan 5-10 grader ute har vi klätt Melina varmt (body, mjukisar, tjock tröja, strumpor, mössa, vantar) och lagt henne så i åkpåsen. Har det varit under 5 grader har vi klätt henne likadant men lagt på en overall. Efter promenaderna får hon så härligt rosiga kinder och näsa men hon håller värmen bra utan att bli för varm. 

Overallerna vi använt har varit från H&M och de har funkat jättebra. Nu har hon vuxit ur dom då de var storlek 56 på båda och vi har en från Kappahl i storlek 68. Den är lite för stor för henne än men den funkar då vi hellre kör på lite för stort än för litet. 

Overalls – H&M / Cap – Lindex / Cardigan – Zara Mini

Senare i vår när det blir lite varmare ska vi plocka bort åkpåsen men ha kvar lammskinnet och sen köra med varma filtar. Om det är extra kallt då kan det bli så att vi använder overall annars är tanken att hon ska använda jacka. Men vi får se längre fram hur det blir med det :-)

🇺🇸 In English

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Prev Post Next Post