Blog post

Blåbärsmuffins med citronfrosting

januari 29, 2018

Hej allihopa!
Det här är ett spännande inlägg för mig! Jag har nämligen skapat en video tillhörande det här receptet, hur spännande är inte det? Så vill ni se hur jag svänger ihop dessa underbara blåbärsmuffins med en enkel citronfrosting så tycker jag att ni absolut ska ta en titt på min första bakvideo :-) Ingredienserna följer här nedan och även en kort beskrivning på hur ni gör.

Ingredienser till muffins:
125 g smör
0,75 dl varm mjölk
3 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk citronextrakt
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2,5 dl blåbär

Gör såhär:
Vispa ägg och socker poröst och luftigt. Vispa i smör och mjölk. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Addera blåbären i de torra ingredienserna, på så vis omsluts de och släpper inte ifrån sig vätskan som färgar smeten blå. I med citronextrakt och klicka ut smeten i formar. Grädda i mitten av ugnen i 180c i ca 15-20 min beroende på ugn. Låt svalna helt.

Citronfrosting:
200 g cream cheese
2 dl vispad grädde
50 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk citronextrakt
ev. gul pastafärg

Gör såhär:
Vispa grädden. Blanda i alla ingredienser tills det blir en jämn och fin smet. Låt stå i kylskåp i 20 min. Fyll en spritspåse och spritsa muffinsen hur du vill.

🇺🇸 In English

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Prev Post Next Post