Blog post

Melina 2 månader

januari 18, 2018

Idag blir vår prinsessa 2 hela månader. Återigen är det så roligt att följa hennes utveckling och se allt nytt hon lär sig. Hon är verkligen inte vår nyfödda lilla bebis längre och stundtals känns det som att hon är betydligt äldre än 2 månader. Förmodligen för att hon väger rätt mycket för en 2-månaders bebis och är rätt lång :-) Idag ska vi till BVC för kontroll och vägning så vi får se om hon passerat 6kg vilket vi tror att hon har. 

Det som Melina kan göra i dagsläget är:
♥ Vi kan ha små ”konversationer” med henne. T.ex. jag säger något så ger hon mig respons, sen säger jag något igen, och hon ger respons med sina förtjusande läten. Det är så kul! Det kan också vara tvärtom, att hon börjar prata och så ger jag respons eller härmar henne.
♥ Hon har olika gråt. När hon är ledsen på riktigt så kommer det verkligen tårar och det är så hjärtskärande. Annars har hon andra läten som är mer gnälliga när hon bara vill ha uppmärksamhet eller bli buren.
♥ När jag lägger min hand på hennes bröstkorg så tar hon tag i den eller i något av mina fingrar. Hon håller också i min tröja eller bh när hon ammar.
♥ Hon kan somna i babysittern eller i mitt knä när jag gungar henne och sjunger (det har i stort sätt varit omöjligt för henne att somna på annat sätt än vid bröstet eller i famnen när hon blir buren).
♥ Ljuden hon gör utvecklas och ändras för varje dag :-)
♥ Hennes sömnvanor för natten ser inte alltid ut såhär, men oftast sover hon mellan 20-21, 23-03, 04-7.30, 8-9.
♥ Hon suger mer på sina händer och vi tror att det är ett tecken på att hon upptäckt dom (eller är på god väg, haha).
♥ Hon blir stadigare i nacken för varje dag och det går att bära henne utan stöd korta distanser.

🇺🇸 In English

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Prev Post Next Post