Blog post

Bebisrutiner

januari 10, 2018

Hejsan!
Jag och Melina befinner oss i soffan, hon sovandes på mitt bröst. Hon har haft så svårt att sova om dagarna, vaknar antingen så fort jag lägger ner henne eller 20-30 min senare. Men nu har hon sovit som en stock på mig i minst 1 timme så jag är glad för det! Ska strax testa att lägga ner henne och se om jag hinner få i mig lite lunch innan hon vaknar :-)

Annars rullar dagarna på här hemma. Jag försöker sakta införa lite rutiner för henne men det är inte alltid det går, förmodligen för att hon är så liten. Mitt största bekymmer just nu är att hon inte vill/kan somna själv utan det är vid bröstet som gäller eller att bli buren, samt att hon ogärna tar nappen. Ofta är det ju jag som får agera mänsklig napp åt henne och det vill jag inte så vi försöker få henne att ta napp men det går trögt. Vi får helt enkelt se vem av oss som är mest envis och lyckas få sin vilja igenom, jag eller Melina :P 

De rutiner vi har smugit in är att hon får på sig pyjamas och ren blöja vid 21-tiden, sen släcker vi ner i sovrummet och ser till att alla ljud är dämpade. Hon får då amma så mycket hon vill och oftast somnar hon emellanåt men vaknar till rätt fort och fortsätter. Det här brukar ta allt ifrån 2-3 timmar. Ibland somnar hon vid 23 för natten och ibland vid 00. Nu håller vi också på att försöka få henne att sova i egen säng. Så vi har burit in den säng som vi hade i vardagsrummet till vårt sovrum. Sen när hon somnat så lägger jag ner henne i babynestet som är i vår säng och om hon inte vaknar så lyfter jag eller mannen över Melina och babynestet i spjälsängen. Vi har gjort så två nätter i rad nu och det har funkat. Hon har då vaknat var tredje timme och velat ha mat. När hon sen vid 6-tiden vaknar så låter vi henne ligga kvar i antingen vår säng efter hon somnat eller i babynestet som vi återigen lagt i vår säng. Sen vaknar hon för dagen runt 9-10. Då brukar vi amma en stund sen byter vi blöja och sätter på kläder. Hon får sitta i babysittern medan jag äter frukost och efter det ser det lite olika ut vad vi gör. Jag tänkte att de här rutinerna duger just nu och när hon närmar sig 3 månader så ska vi införa lite mer.

Nu ska jag försöka äta :-) Ha en fin dag allihopa.

🇺🇸 In English

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Prev Post Next Post