14 Days of Yoga

januari 15, 2017

Happy Sunday!
I hope you all have had a relaxing day. I thought I’d write about something that I for the past two weeks have really enjoyed doing and that my friends is yoga. I have been practicing yoga on and off since I was 17-18 years old, but I never stuck to it for a longer period of time. I’m the type of person who when I get stressed immediately cut out ANY form of exercise from my life. Now, at 27 years old, I finally get that I should be doing the other way around. I can’t claim that I like to perform physical activities, but yoga has always been something I enjoyed doing – when I did it. So, my New Year’s Resolution is to lower my stress levels this year by being more active. I decided that it was time to do things differently because obviously my previously approach didn’t work. Instead of giving 100% when starting my new routine I would go slow. That’s when I found The 30 Days of Yoga Challenge with Adriene. This challenge is from 2015 but she has one called ”Revolution” that’s going on right now. The whole concept with the challenge is to start slow and ease in to yoga and eventually challenge yourself as you get stronger. This approach has been so good for me and after two weeks of practicing I can feel that some poses are easier to do and my strength has increased as well. Another thing that I do once a week is to go to a yoga class at my local gym. It’s not great, but it’s nice to practicing with other people. I’m also thinking about going to a class called ”Body Balance” which I’ve been to before, it’s a combination of Yoga, Pilates, and Tai Chi. To be continued… :-)


🇸🇪 Translate: Söndagar är till för att slappa, och det har jag gjort nästan hela dagen! Men nu tänkte jag berätta om en sak som jag de senaste två veckorna verkligen njutit av att göra, och det är yoga. Jag har tränat yoga till och från sen jag var 17-18 år men aldrig riktigt hållit i det. Så fort jag känner mig stressad så har jag direkt slutat att träna för att ägna tiden åt att vila (och klaga på hur stressigt allting är, lol). Nu, vid 27 års ålder, har jag förstått att det fungerar precis tvärtom. Jag har aldrig varit en sportig person som tyckt om att träna, men yoga har jag alltid tyckt om när jag väl tränat. Mitt nyårslöfte är att sänka min stressnivå genom att vara mer aktiv. I och med att mina tillvägagångssätt innan inte fungerat så tänkte jag att jag testar att tackla problemet från ett annat håll. Istället för att ge allt de första dagarna jag börjar träna så tar jag det långsamt. Det var ungefär då jag hittade 30 dagars yoga challenge med Adriene vilket var helt perfekt för mig. Hennes koncept är att långsamt komma in i yogan och successivt öka utmaningarna. Efter två veckors yoga har jag börjat känna av lite förändringar, bland annat så går vissa övningar/ställningar lättare att göra och jag känner mig också en aning starkare. En gång i veckan går jag också på ett yogapass på mitt lokala gym, det är inte världens bästa men ändå kul att träna ihop med andra. Jag tänker också om jag ska börja på ett pass som heter ”Body Balance” som är en kombination av yoga, pilates och tai chi. Fortsättning följer… :-)

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Prev Post Next Post