Our Honeymoon in Dubai

januari 7, 2017

📍United Arab Emirates, Dubai

A couple of months after our wedding we decided to go on our honeymoon. Since we didn’t want to go in the summer, December was the perfect month for us just because Sweden is gray and boring and Dubai is well, warm and fun! We chose Dubai because it offered both sun and exploring. We also thought about going to the Maldives but there we would probably just lay on the beach and we didn’t really want that out of our 8-day trip.


🇸🇪 Några månader efter vårt bröllop bestämde vi oss för att åka på smekmånad. Vi ville inte åka på sommaren så därför blev december den perfekta månaden att ge sig iväg då det var väldigt grått och trist i Sverige och varmt och skönt i Dubai. Vi valde Dubai därför att resmålet erbjöd både sol och upplevelse. Vi kikade också på Maldiverna men där skulle det ”bara” bli ligga på stranden och vi kände att det inte var riktigt det vi ville få ut utav vår 8-dagars-resa.

We flew with Norwegian which was alright. The flight to Dubai took about 6 hours and from Dubai approximately 7 hours. Our experience there was something out of the ordinary. We stayed at the five star hotel Waldorf Astoria on the artificial palm. The treatment we received from the staff was absolutely amazing. Everyone did their outmost to make our stay as good as possible. For example, they had special staff who carried our towels while walking with us to the hotel’s private beach, when we picked out our sunbeds they carefully placed the towels on the beds and tucked them in for us. It was little things like that that made us feel special somehow :-)


🇸🇪 Vi flög med Norwegian vilket var helt okej, flygresan dit tog ungefär 6 timmar och hem flög vi på 7 timmar. Väl i Dubai var upplevelsen något utav det mest extraordinära vi varit med om. Vi bodde på femstjärniga hotellet Waldorf Astoria ute på den konstgjorda palmen och bemötandet vi fick där var helt fantastiskt. All personal gjorde sitt yttersta för att vår vistelse skulle bli så bra som möjlig. Bland annat hade de personal som bar våra handdukar när vi gick ner till hotellets privata strand och gjorde iordning solstolarna åt oss. Det var sådana smågrejer som vi inte var vana vid som fick en att känna sig… speciell på nåt sätt :-)

At the hotel we chilled at the beach and occasionally went for a swim in one of their heated pools. The ocean (Persian Gulf) was pretty cold (in my opinion but not in my husband’s) but you could still cool of in it after getting hot from the sun. The highest temperature during daytime was 27 degrees Celsius, and the lowest was 23 degrees Celsius. During the nighttime it was a bit more chilly but having a cardigan on or a sweater was enough to keep me warm.


🇸🇪 När vi var på hotellet så låg vi mest vid stranden och ibland tog vi oss även ett dopp i en av deras två pooler. Poolerna var uppvärmda och riktigt sköna att bada i. Havet (Persiska viken) var ganska kallt (tyckte jag men inte min man) men det gick absolut att bada i när man blev för varm av solen. De högsta temperaturerna under vår vistelse var 27 grader och den lägsta var 23. Nätterna var lite kyliga såklart men inget som inte gick att lösa genom att ha på sig en kofta eller tröja.

img_3244

img_3289

The main purpose with our trip was to soak in the sun but of course we wanted to do other things as well. We visited two malls – Dubai Mall and Mall of the Emirates. It was hard to decide which mall was the prettiest. The selection of clothes, jewelry, brands, purses, shoes was INSANE – you could get anything there. While at Dubai Mall we took the opportunity to go up Burj Khalifa – the tallest building in the world. It was really cool but quite expensive. I think you can get cheaper tickets if you order them online. We also saw the famous fountain plays outside Dubai Mall and Burj Khalifa which was a beautiful experience.


🇸🇪 Huvudsyftet med vår resa var ändå sol och bad men vi ville ju såklart hitta på lite andra saker också. Vi besökte två köpcentrum – Dubai Mall och Mall of the Emirates. Det var svårt att avgöra vilket köpcentrum som var finast. Utbudet av kläder, smycken, märken, väskor, skor var HELT galen – allt fanns där. När vi var i Dubai Mall passade vi även på att göra ett besök i Burj Khalifa, världens högsta byggnad. Det var riktigt häftigt men väldigt dyrt. Jag tror att man kommer billigare undan om man beställer biljetter via nätet. Vi såg också de berömda vattenspelen där då fontänen ligger precis utanför Dubai Mall och Burj Khalifa.

dubaipics

The tower changed colors during night time – it was so cool to see!

burjkhalifa

The most fun experience however, was the jeep safari in the desert. We got a real ride that was filled with laughter and screaming. After that we got to try camel-riding and I even did a henna tattoo on my hand. The last experience that night was a traditional Arabic barbecue where you sat down on carpets in the sand around low tables and got to enjoy everything that was served. We also got entertained by a belly dancer. Absolutely incredible!


🇸🇪 Den roligaste upplevelsen måste nog ha varit jeepsafarin i öknen. Vi fick en rejäl åktur som var fylld med skratt och skrik, därefter fick man testa att rida kamel eller göra henna-tatuering om man ville + lite mer saker. Sist på kvällen så bjöds det på en traditionell arabisk grillkväll och vi blev även underhållna av en magdansös. Helt fantastiskt!

img_2979

img_3009

We recommend everyone to visit Dubai! It’s a city with endless possibilities and so much to do and experience – you have to, though, be ready to pay for it. Especially in the new and modern areas of the city. One example of the price differences is when we were in Dubai Marina and wanted to try the hookah. Down the famous ”Marina Beach Walk” they wanted 95 dirhams at a place for an ordinary hookah, we thought that was ridiculous so we walked further until we reached the ”Marina Walk” where you can see all the boats and yachts. There we found a traditional Arabic café where a hookah only cost 45 dirhams. That was okay for us even though we probably could have found even cheaper price elsewhere.


 🇸🇪 Vi rekommenderar alla att besöka Dubai! Det är en stad med oändliga möjligheter och så mycket att göra och uppleva – dock måste man vara beredd på att betala för det också. Speciellt i de nyare och modernare delarna av Dubai. Ett exempel på prisskillnader var när vi skulle röka vattenpipa. Vi var i Dubai Marina vid det berömda ”Marina Walk” (vid stranden) där ville ett ställe ha 95 dirhams för den billigaste vattenpipan (helt galet dyrt!), vi tackade nej till det och gick vidare, när vi väl var i själva marinan där alla båtar och yachter åker så hamnade vi på ett mer traditionellt arabiskt ställe, där betalade vi 45 dirhams för vattenpipa, vilket var överkomligt och ett okej pris – även om vi säkert kunnat hitta ännu billigare alternativ. 

Here are some more pics from our trip before we say good bye :-)

img_2584

img_2641

img_2614

Dubai Marina

img_2683img_3366 img_2653img_25812
img_3267

img_2555

The view of Dubai Marina from our balcony.

Hope you enjoyed our pictures from our honeymoon. Let me know if you have any questions and I will be happy to answer them. / Hoppas ni gillade bilderna och hör gärna av er om ni har några frågor så svarar jag mer än gärna på dom!

xo

1 Comments

  • Dubai Outfit #1

    januari 9, 2017 at 21:50

    […] I thought I’d share (in different posts of course) some of my outfits I wore in Dubai. This one’s first out. If you haven’t read my post on our Dubai honeymoon, you can do it here. […]

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Prev Post Next Post